Importbemiddeling

Een occasion importeren uit het buitenland kan interessant zijn. Dat kan uit financiële overweging, of u vindt net die ene auto die u aanspreekt in het buitenland. Maar het importeren van een auto kan risicovol zijn voor wie er niet in thuis is. Swinkels Auto’s is al ruim 20 jaar thuis in het importeren van auto’s vanuit heel Europa. Hoofdzakelijk auto’s uit Duitsland, België en Luxemburg.

Processen & papierwerk bij invoeren van een auto uit het buitenland

BPM

In Nederland kennen we een extra belastingvorm op aanschaf van nieuwe auto’s: BPM. Wanneer een occasion vanuit het buitenland geïmporteerd wordt naar Nederland, dient ook BPM te worden afgedragen, afhankelijk van de staat, leeftijd, CO2-uitstoot en courante marktwaarde van de auto. Swinkels Auto’s kan u helpen met het vaststellen van de BPM, zodat u niet voor verassingen komt te staan en onder de streep het gunstigst uitkomt.

Keuring

Naast het vaststellen en afdragen van BPM, dient de auto bij invoering in Nederland gekeurd te worden. Indien de auto in Duitsland van een geldige TüV-keuring voorzien is, kan deze TüV-keuring veelal worden omgezet in een geldige APK-keuring.